Am acceptat provocarea si provoc la randul meu pe…

Deja a inceput sa ma calce pe bataturile urechilor aceasta formulare si,mai ales, felul in care din ce in ce mai multi au ales aceasta cale de…autopromovare. Ne place sa ne lipim de orice cauza nobila, cu conditia sa nu coste mult,sa nu ne deranjam prea tare si, cel mai important, daca se poate sa ne facem ceva reclama.

Faptul ca o initiativa traznita, pornita in State, a prins peste tot, nu mai mira pe nimeni. Faptul ca exista din ce in ce mai multi adepti din randul unor anonimi sau a unor oameni simpli, normali, ca mine si ca tine, este cel putin suprinzator. Faptul ca este vorba de o galeata cu gheata in mijlocul verii, plus mediatizarea evenimentului, face toti banii. Este, daca vreti, ca un joc de leapsa pe care ne place sa il jucam acum, ceva mai maturi. Practic initiativa a inceput cu o forma inedita de provocare, aspect care s-ar fi bucurat instant de promovare media, tocmai prin aspectul inovator. Nu cred ca se gandea cineva la amploarea pe care o va lua evenimentul.

Nu am nimic cu actiunea in sine, cu atat mai mult cu scopul de a-ti turna o galeata de apa in cap. Am, in schimb, ceva cu acele persoane publice care au ales un eveniment frumos, un fel ciudat de a ne uni, si l-au transformat in eveniment de PR sau in goana nebuna dupa like-uri. Ma refer la presedinti de echipe de fotbal, la directorasi de trust sau cine mai stie ce personalitati a caror promovare era principala preocupare a acestei campanii. Pentru ei am un cui. Pentru ca stiu ca acela care doreste sa doneze o face. Si basta. Nu are nevoie de recunostinta, de like sau de promovare.Dar la noi nu scapa nimic ochiului celor din PR. Orice posibilitate de a strange ceva capital de imagine, fie el cate de mic si fie actiunea cat de interesanta sau nu, noi ne bagam.

As vrea sa vad o provocare in care fiecare strange o punga de gunoi de pe strada, din padure, din parc, din orice loc ii este lui aproape. Si cum promoveaza mai departe, provocand mai departe alte persoane. Dar nu! Asa ceva nu va prinde. Pentru ca nu vei avea ocazia sa ii vezi pe Esca,sau cine mai stie ce persoana cu notorietate, facand lucruri pe care multi dintre noi le faceam dupa o bere in plus, la un picnic, vara. Romanii nu au fost in stare sa stranga foarte mult atunci cand a venit vorba de retehnologizarea unor sectii de pediatriatie din nu-stiu-ce spital. Si atunci era vorba de doi euro prin SMS. Dar atunci nu puteai posta o filmare pe FB, infatisandu-te in timp ce scrii SMS-ul cu pricina. Pentru ca ar zice lumea ca esti….laudaros. Sau ca ai facut-o pentru propria publicitate. Acum nu mai zice nimeni, nimic! Acum totul este in regula. Voi chiar credeti ca toti cei care si-au turnat apa in cap, la multi dintre ei nevazandu-se gheata, au si donat vreo suma de bani?

Acest articol a fost citit de 4024 persoane.

Bookmark the permalink.

One Response to Am acceptat provocarea si provoc la randul meu pe…

  1. I simply could not leave your site before suggesting that I extremely loved the usual information a person provide for your visitors? Is going to be again incessantly to investigate cross-check new posts|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *