Antena, noul ProTV?

Am crescut cu ProTV-ul.Nu stiu cum sa descriu exact senzatia, dar parca restructurarea prin care trece ProTV-ul imi da un oarecare disconfort. A nu se intelege ca fac lobby ,dar de cand ma stiu cu telecomanda in mana, acest post a fost pentru mine cel care parea cel mai … “occidental”. Cele mai noi seriale, ideea de interactivitate si un format cu care nu eram obisnuiti. Toate au contribuit la a ma face sa simt ca suntem de-o seama si sa percep postul ca pe o fereastra spre vest.

Acum aud de plecari pe banda rulanta catre un alt trust, de salariati nemultumiti, de probleme fara numar. Disconfortul meu a aparut atunci cand am realizat ca, dintre posturile TV autohtone, doar la ProTV ma uitam. Stirile, emisiunile,serialele, personajele, concursurile. Toate aveau un iz altfel decat aveau la Antena sau Prima. Inclusiv situl de stiri era cel cu care imi incepeam dimineata. Acum astept din clipa-n clipa momentul in care stirile nu vor mai fi la fel, personajele de la “Romanii au Talent” si “Vocea Romaniei” sa ma enerveze de-a dreptul si, foarte probabil, sa imi indrept privirea catre alt post.

In ale audiovizualului sunt destul de conservator. Daca mi s-a pus pata pe un canal, de obicei pe acela raman. Si la modul negativ, la fel. ProTV imi place. Sau, tinand cont de schimbarile ce se anunta, mi-a placut. Dar, in egala masura, uneori am inchis televizorul din cauza personajelor pe care aveau obiceiul sa le invite in diverse emisiuni.

Nu sunt rasist sau cel putin am pretentia ca ii tolerez destul de bine pe tigani. Dar de aici pina la a face intregi grile cu si despre ei este cale lunga. De la a-i vedea precum ploile de vara pina la a ne inunda cu prezenta lor pe toate emisiunile nu a fost decat un pas. Voi repeta, in mod obsesiv chiar, ca nu aveam pretentia unui canal de cultura. Pentru asta exista alte nise. Dar, totusi! Sa faci intregi programe de Revelion cu Vijelie, Salam si Minune este cel putin enervant. Chiar daca Stela si Arsinel probabil ca si-au depasit termenul artistic pentru un astfel de post, sunt sigur ca puteau gasi multe alte personaje ce putea face un show mult mai decent. Si nu neaparat un show ieftin, cu replici de doi lei si caterinca cu tenta sexuala. Decat ce a prezentat Pro-ul la ultimele doua Revelioane, preferam un maraton de ”Las Fierbinti”. Si nu fac parte dintre cei care urmaresc serialul respectiv.

Asadar vad ca ProTV-ul se cam duce. Si,in mod surpinzator, desi Voiculescu si trustul Intact sunt atacate destul de tare, din toate partile, Antena castiga teren si cota de piata. Coincidente, probleme in cadrul trustului sau , pur-si-simplu, un concept foarte frumos cu o perioada de valabilitate ce expira in curand?

Acest articol a fost citit de 1518 persoane.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *