Avem deja presedinte, doar ca nu o stim inca

Alegerile presidentiale din toamna nu vor mai avea niciun suspans, presupunand ca strategia partidelor de dreapta va ramane in continuare aceeasi ca si pina in prezent. In atare conditii nu cred ca poate cineva sa emita pretentii la sanse reale impotriva lui Ponta.

Daca judecam la rece ajungem la concluzia ca partidele de dreapta nu numai ca nu reusesc sa alinieze o strategie comuna, dar nu sunt capabile nici sa arunce in lupta un candidat serios. Aceleasi ciorbe reincalzite de care romanii au inceput sa se sature. In comparatie cu alti potentiali candidati, doar Ponta si Udrea ar putea reprezenta elementul de noutate, elemente cu care romanii inca nu sunt familiarizati pe deplin. Si daca stam sa analizam faptul ca Ponta isi face campanie “a la carte”, mai ramane doar unul. In situatia data doar Ponta mai poate pierde fotoliul, niciun altul nefiind capabil sa il invinga.

In plus, romanii nu mai pot fi catalogati drept un electorat naiv, usor de sedus si abandonat. Vedem reactii pe toate retelele de socializare, ca raspuns la orice decizie gresita. Si retelele de socializare au ajuns mai importante decat alte surse de informare.

Si reactiile pe care eu le vad sunt, in mod paradoxal, impotriva celui care face de unul singur o cursa spre Cotroceni. Ramane de vazut daca procentul obtinut de partid la Europarlamentare se va reflecta si in optiunea electoratului in ceea ce-l priveste pe reprezentantul PSD-ului la Presedintie.

Acum intrebarea legitima este de ce nimeni altcineva nu candideaza in mod serios? Nu crede in sansele proprii sau este deja constient de castigator? Unde sunt toti cei care critica PSD-ul? Patruzeci de procente la cursa pentru PE arata cu totul altceva. Daca este sa ne luam dupa rezultatele acestor alegeri recente, PSD-ul arata ca un partid extrem de iubit, fara un competitor care macar sa ii dea emotii.

Probabilitatea ca Victor Ponta sa iasa presedinte din primul tur este extrem de redusa. Iar in turul doi nu vad cine l-ar putea invinge, indiferent de voturile pe care le poate primi prin antipatie fata de candidat adversarul sau. Principiul celor “doua rele din care aleg pe cel mai putin rau” se aplica pina la un punct. Intre Ponta si Antonescu nu cred ca este cazul sa dezvoltam cine se va bucura de mai multa popularitate. Ganditi-va doar ca Geoana a fost peste el. Si suficient de putin sub Basescu.

Tariceanu, desi am auzit foarte multi sustinand ideea ca a fost cel mai bun Prim-Ministru al Romaniei, consider ca nu are experienta confruntarilor de top si a candidaturii la Presedintie. Dar pe de alta parte nici Ponta nu o are. Oricum sunt de parare ca ar strange mai multe voturi decat Antonescu. Ar putea face o surpriza si sa apara in turul doi dar nu il vad castigand o confruntare televizata cu Ponta. Este prea diplomat incat sa castige publicul. Si sta foarte drept, foarte impozant, foarte…trufas. Nu ne plac acesti oameni. Noua ne plac usor diformi, pe alocuri mahalagii si cu apucaturi specifice speciei bahice.Si confruntarea televizata va face, ca de fiecare data, diferenta.

Oprescu sau Isarescu nu cred ca vor candida. Ambii pentru ca sunt pozitionati bine pe posturile pe care le ocupa. Si nu vor sa strice capitalul de imagine pe care l-au acumulat. Isarescu este asociat cu bunastarea economica a Romaniei iar pe Oprescu il prefera capitala. Si el pe ea. Daca Oprescu se va decide ca este momentul, atunci Ponta are motive serioase sa se teama. Dar nu cred ca va musca mina care l-a hranit, chiar daca Primaria a castigat-o ca independent.

Si ajungem la placerea mea vinovata, Elena Udrea. Uite un candidat pe care mi-as dori sa il vad in turul doi, alaturi de Ponta. O vad capabila sa faca fata confruntarii televizate si unor campanii de presa defaimatoare. O vad capabila chiar si sa mearga la inundatii pe langa barca, in cizme, alaturi de jandarmi. O vad capabila sa stranga voturi multe. Si cum mie imi plac precedentele, o vad capabila sa fie prima femeie presedinte. Si mai presus de toate, o vad capabila sa planga la televizor, la fel cum a facut-o si Basescu. Pe Ponta nu il vad capabil sa apeleze la aceasta latura emotionala, motiv pentru care Udrea are din start un atu. O lacrima la momentul potrivit poate face diferenta.

Acest articol a fost citit de 1856 persoane.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *