Babuta amendata de Locala si popa karatist

Pentru mine este clar ca atunci cand vine vorba de batrani si copii, nu cred ca exista om care sa nu dea dovada de mila. Si atunci cand vine vorba de lege, gasesc de cuviinta ca este cazul ca aceasta sa fie respectata.

Ce se intampla atunci cand un batran incalca legea? Il amendam? Il bagam la puscarie?

Avem multe cazuri in care un batran a inteles total gresit sa isi apere pamantul sau sa isi vanda produsele in piata. Ca au avut o abordare gresita sunt de acord. Dar de aici pina la a duce legea la extrem si la a-i amenda sau a-i duce (poate chiar incatusati) la mitica, cred ca ar trebui sa avem o cale mai lunga.

Ma uit la Politia Locala si la reprezentantii acestei institutii. Nu pot sa comentez asupra faptului ca isi fac treaba. Si nici nu ii voi condamna ca au aplicat legea in cazul octogenarului de mai jos. Pot sa ii condam insa ca nu au “inchis ochii” asa cum o fac cand o masina de 100.000 de euro este parcata pe trecerea de pietoni. Sau cand amenzile pentru parcare sunt aplicate selectiv. Daca sunt trei masini parcate neregulamentar, pai doar cea mai neregulamentar parcata va lua amenda. Nu stiu daca putem folosi acest termen de comparatie insa ideea ati prins-o.

Pe scurt, oamenii legii i-au gasit pe Bonnie si Clyde si au zis sa isi faca datoria. Nu este de ajuns ca o amarata de pensie este impozitata si tras si CAS-ul din nimic, le mai rupem si noi carca cu niste amenzi? In ceea ce ma priveste as face impozitare zero pentru cei trecuti de 60 de ani. Cu conditia sa nu aiba firma, ca sa evitam astfel trecerea firmelor pe numele bunicutelor.

Si i-as impozita destul de tare pe evlaviosii de mai jos. Pentru ca sunt sigur ca exista foarte multi care, pe langa impozitarea de la stat, amenzile de la Locala, se mai trezesc si ei ca ii scarpina de cate zece-douazeci-cinzeci de lei pe sarmani. Pentru ca simtindu-se aproape de Dumnezeu, la propriu, batranul se apropie de Biserica. Singura conditie sa fie fericit respectivul batran, este ca acolo sa nu il gaseasca pe dracu`.

Avem doua cazuri de economie subterana. Unul in care o batrana vinde zece rosii si pleaca acasa cu 10-20 de lei si unul in care un preot poate sa faca pomeni,botezuri si nunti pe cateva sute de lei si sa taie chitanta pe un sfert. Judecati voi unde este dreptatea.

Acest articol a fost citit de 1350 persoane.

Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *