Botezul va fi interzis! O farsa, o ineptie aruncata pentru audienta sau o testare a pietei?

Mi-a placut la maxim aceasta…”stire” si am savurat pe deplin reactiile oamenilor de pe retelele sociale. Sincer, imi era clar ca este o bomba, o caterinca ieftina, in care aruncarea cuvantului CEDO in toata povestea a dat legitimitate. Si oamenii au inceput sa creada. Si preotii sa isi muste mainile de nervi ca se mai duce o sursa de venit.

Dar stirea, pe cat de idioata, pe atat de adevarata s-ar putea dovedi in doi,trei sau patru ani. Pentru ca orice stire de acest gen apare pentru a testa reactia maselor si eventuala virulenta cu care acestea se opun ideii. Este ca atunci cand Guvernul anunta din aprilie 2016 scumpiri pentru 2017. Strategie simpla: iti da o palma, dar nu acum, ci peste suficient timp incat sa nu te intereseze pe moment. Dar ti-o va da atunci de iti muta dintii, tocmai pentru ca nu ai comentat atunci cand ti-a spus ca iti va da o palma. Cam asa functioneaza.

Si ma gandeam ca tampitul ca s-ar putea sa vedem un crestinism din ce in ce mai retras, din ce in ce mai lipsit de traditii, fie ele chiar si traditii usor barbare cum ar fi tentativa de innec a unui nou nascut. Asta pe fondul unei mase de imigranti in Europa. Daca as fi un conspirationist as spune ca s-ar putea sa vedem ultima suflare a crestinismului in Europa.

Si ma gandeam la argumentul enuntat in acea stire conform caruia botezul este interzis pentru ca nou-nascutului nu i se respecta dreptul la o decizie, la o alegere. Si ma gandeam, daca se va ajunge pe bune la o decizie de a interzice botezul, care vor fi argumentele care vor sta la baza acelei decizii? Pentru ca cel cu „nou-nascutului i se rapeste dreptul de a alege” cade din prima. Pentru ca pe acelasi principiu ar trebui interzise si vaccinurile, pentru ca nou-nascutul poate ca ar fi ales sa le faca, interzicem si cezariana, pentru ca poate ca minorul ar fi vrut o altfel de experienta, interzicem aproape tot ce face parte din viata lui. Pentru ca el nu poate alege, cel putin pana la cativa ani. Si atunci alegerile sunt copilaresti.

In concluzie, nu mai cascati ochii la cai verzi pe pereti. Daca va este teama ca va fi interzis botezul, sa incepeti sa va speriati atunci cand veti vedea cateva cazuri de deces ale unor bebelusi botezati si o mediatizare masiva. Si, foarte probabil, in doua tari: una din vest si una din est.

Parerea mea…

Acest articol a fost citit de 1050 persoane.

Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *