Cand mai dai „atentii” unui medic gandeste-te la expresia „Si f….t si cu banii luati!”

Inca imi este proaspata in minte reactia virulenta pe care au avut-o romanii atunci cand la Colectiv nu si-a facut aparitia niciun popa. Si cat scuipat si-au luat atunci pe sutana… Acum ma uit la reactia unora care s-au inchinat si s-au declarat siderati cand au vazut soborul de preoti de la Marie Curie. Mai fratilor, eu, de obicei, atunci cand sunt tampit sunt primul care recunoaste acest lucru. Dar acum, sa ma ierte Dumnezeu, ce aveti fratilor cu ei? Daca nu s-au dus de ce n-au fost, daca se duc la ce bun? Pai, mi se pare mie sau oricum ar da-o tot aiurea pica oamenii astia?

A nu se intelege gresit: si eu am partea mea de „razboi” cu preotii care nu isi fac meseria asa cum trebuie. Mai ales in astfel de meserii unde se presupune ca este vorba si de chemare. Dar acelasi razboi aleg sa il am si cu medicii, politistii sau functionarii care iau spaga sau care te trateaza mai rau decat este tratat cainele meu la veterinar. Si, desi analogia poate parea inepta, am inceput sa cred ca medicul veterinar este mai om decat medicul care ma trateaza pe mine. Ma socheaza cat de frumos poate sa vorbeasca un om cu un caine, animalul neputand sa ii aduca nici cea mai mica reclamatie, si cat de urat se poarta unii medici cu pacientii lor umani.

Vi se pare ca problema spitalelor este de ieri, de azi? Este o problema veche. Vi se pare ca serviciul de urgenta asigura tratament de urgenta? Cati dintre parinti nu au stat ORE INTREGI pe banca la Urgente asteptand sa le vada cineva copilul? Si, culmea, au mai dat si o „atentie” pe deasupra. De acolo si expresia „Si f….t si cu banii luati!” Daca ai avut nenorocul sa te prinda urgenta imbracat mai…de casa, pai fereasca-te Sfantu` de felul in care te pot trata. Daca ai fost smecher si te-ai dus imbracat la patru-ace, pai atunci situatia si tratamentul se schimba. Intelegeti ironia, nu? Cand mai dai „atentii” unui medic gandeste-te la expresia „Si f….t si cu banii luati!”

Daca platesti cateva mii sau, si mai rau, zeci de mii de lei impozit pe an si mai si taci din gura cand esti calcat in picioare esti, din nou, „Si f….t si cu banii luati!”

Si, ca sa nu mai deschid un nou subiect, moi trata acum, pe scurt, o problema care ma streseaza de vreo doua zile: romanul a inceput sa „ameninte” cam des cu iesitul in strada, lucru care nu este tocmai in folosul cetateanului. Ca am iesit in strada si am aratat ca suntem o „forta”, a fost foarte bine. Dar trebuie sa ne gandim ca nu putem juca prea des o carte pe care o primim foarte rar. Pentru ca „revolutiile spontate” au un merit si anume acela de a nu putea fi gestionate corespunzator in timp util. Pe cand „revolutiile repetate” incep sa aiba un caracter predictibil. Adica oamenii din conducere incep sa isi cam dea seama cand vor iesi oameni in strada si vor incepe sa stie si cum sa ii calmeze. Asadar, solutia la problema copiilor bolnavi plecati de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti nu este iesitul in strada. Solutia este sa luati atitudine atunci cand stati doua ore pe banca la Urgente. Si tu, cel care te afli langa cel ce a luat atitudine, sustine-l. Nu te bucura ca mai ai doi in fata si intra si copilul tau poate in cateva zeci de minute. Supara-te pe sistem si cere un comportament demn de impozitele pe care le platesti. Daca nu prea ai obiceiul sa platesti impozite, atunci taci si inghite. Dar daca platesti cateva mii sau, si mai rau, zeci de mii de lei impozit pe an si mai si taci din gura cand esti calcat in picioare, esti, din nou „Si f….t si cu banii luati!”

 

Acest articol a fost citit de 1252 persoane.

Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *