Ce au in comun 1989,1995,1999,2000,2012,2014,2015?

Sfarsitul LUMII. In intervalul 1980-2014 a fost anuntat SFARSITUL de peste 30 de ori

Ne nastem cu ideea unui inceput si a unui sfarsit, intreaga noastra existenta fiind marcata de natura duala, antagonica. Fie ca este vorba de bine-rau, de lumina-intuneric, de alb-negru, de frumos-urat, intreg sistemul nostru de valori si cunostinte este marcat, chiar daca nu ne dam seama, de un puternic caracter antitetic.

lead_largeSi sfarsitul lumii este cel care ne trezeste de fiecare data la viata. Am prins la viata mea, desi nu am decat putin peste treizeci de ani, aproximativ douazeci si sase de “profetii” care prevesteau Apocalipsa. In proportie de peste 80%, viata mea (si a ta daca esti nascut in anii optzeci) a fost marcata de „teroarea” anuntata, de vesti, de profetii, de apocalipse, de profeti.

Poate cele mai pregnante au fost deranjamentele din 2000 si 2012. Va invit sa parcurgeti pe wikipedia lista completa a anilor in care viata pe Terra ar fi incetat sa mai existe, asa cum o stim (imi place la nebunie aceasta exprimare folosita preponderent de americani).

M-am gandit sa comentez acest aspect pentru ca vom incepe in curand sa fim bombardati cu tot felul de cvasi-stiri conform carora un asteroid gigant va lovi Pamantul in Septembrie 2015. Daca nu asta, atunci sigur vom avea o criza economica fara precedent sau WWIII. Oricare ar fi evenimentul, cred ca ati remarcat deja ca au inceput si posturi de stiri aproape serioase sa preia astfel de „stiri”.
Aruncati o privire la simpla cautare pe Google a formularii “september 2015” si veti vedea ca genereaza 90% din cautari subiecte despre asteroizi sau razboaie.

La aceeasi cautare, insa in romana, avem aproape 20% stiri sau subiecte pe aceasta tema. Suntem inapoiati inclusiv la sfarsit. Mai rau este ca, desi nu am preluat in masa aceste ineptii, cei care au facut-o au dat rau cu capu`de pereti. Un exemplu de mari retarzi aici. Fara surse, fara linkuri, doar teribilism si cuvinte mari. Oare nu exista o autoritate care sa inchita astfel de…elucubratii? Panicheaza populatia si nu neaparat cu buna-stiinta, ci din prostie. Dragi prieteni, faptul ca ati pus un link-youtube preluat de la alti retarzi nu va da dreptul sa nu treceti si voi prin putza gandirii. Un comment, un edit, un N.R.

In Decembrie 2012 stiu cativa prieteni care au inchiriat cabane in varf de munte, cu provizii pentru cateva luni, cu carburant. Si sunt sigur ca unii au avut chiar si o arma de foc, tinand cont de faptul ca sunt vanatori. Oamenii gandeau bine: daca se intampla ceva suntem pregatiti, daca nu se intampla nimic, ne-am ales cu un concediu cum nu am avut niciodata. Si uite-asa, cu Apocalipsa din DEC 2012 au fost lichidate stocuri de hrana,medicamente,hartie igienica,haine,arme si au crescut veniturile din turism. A fost un sfarsit de an foarte bun din punct de vedere economic. Si sfarsit de trimestru, implicit. Corporatistii stiu cat de importante sunt lunile MAR-IUN-SEP-DEC, acestea reprezentand sfarsit de trimestru si momentul raportarilor. Deci? Raportari pe plus, cresteri surprinzatoare (?).

Acum va veni o noua stire, o noua Apocalipsa si, culmea, tot pe sfarsit de trimestru corporatist.
Asadar, fratilor, voi cei care mai sunteti cerebrali in lumea asta nebuna, vedeti-va de viata si ignorati elucubratiile presei. Si daca va veni ceva, nu va va spune nici dracu. 🙂 Ceea ce inseamna ca sa va temeti in anii in care nu auziti ca se anunta vreo apocalipsa.

PS: Date precum 01.01.1000, 01.01.2000 ori 1666 cred ca va asteptati si voi sa figureze pe lista celor mai cautate date ale apocalipsei. Dar 666 veti vedea ca nu este. Asta pentru ca teoria cu numarul fiarei a aparut ceva mai tarziu. 😉

Acest articol a fost citit de 3477 persoane.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ce au in comun 1989,1995,1999,2000,2012,2014,2015?

  1. Pingback: Ne paste o noua criza? La cat au pierdut bursele in ultimele zile, ce mai inseamna cateva sute de miliarde de euro? - coceapunctro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *