Ce se face in ziua de astazi nu mai poate fi numit presa

Desi nu imi place sa generalizez, ma vad nevoit sa observ cum nu mai exista oameni de presa. Cu cateva exceptii, unde mai avem si ziaristi care fac analize si anchete, majoritatea aleg stiri facile, idioate, daca nu chiar toxice si manipulatoare de-a dreptul.

Dupa ce foarte multi au preluat o (…) elucubratie conform careia Armata Romana nu ar rezista in fata Rusiei, fara sa incerce sa explice rolul acestei “stiri”, acum vad diverse situri si chiar posturi de radio, mai in gluma, mai in serios, cum se arunca sa preia alte idiotenii. Sangele tanar este secretul tineretii vesnice.  Un raport al unor cercetatori americani,englezi,francezi, sau care or fi ei, arata ca soarecii batrani care au primit transfuzii cu sange de la soareci de numai cateva zile au manifestat semne de intinerire.

Desi sunt de acord ca este nevoie si de divertisment, astfel de stiri nu ar trebui prezentate. Nu au nicio valoare jurnalistica si nici nu aduc vreun beneficiu, ba mai mult, implanteaza idei periculoase in minti uneori bolnave. Este suficient sa ii spui unui nebun inceputul unei idei ca pe restul o inventeaza. Asa avem si acum.

Sangele a facut subiectul unor discutii controversate inca de mii de ani. Civilizatii antice au dezvoltat o intreaga cultura in jurul acestui subiect, incepand cu sacrificiile umane si terminand cu alimentatie pe baza de sange. De aici pina la vampiri si ritualuri masonice fac prinsoare ca nu va mai fi decat un pas pina cand vor incepe speculatiile. Ce este enervant, pentru ca sangele are cu siguranta proprietati benefice, este faptul ca o astfel de cercetare vine sa confirme ceea ce scrieri oculte afirma de mii de ani. Si ce este si mai enervant este ca printre noi mai sunt si psihopati pentru care astfel de stiri reprezinta apa la moara. Sau idei periculoase.

Acest articol a fost citit de 1690 persoane.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *