Cum incearca Look TV sa “piteasca” monopolul transmiterii Ligii 1

Sau pe romaneste, cum incearca Look sa o dea de gard atunci cand vine vorba de monopol in transmiterea Ligii 1 si sa ne explice ca de fapt ei au reusit sa stopeze monopolul pe care il avusese pina in prezent RDS. Cel mai mult imi place atunci cand cineva mi-o trage pe la spate si imi spune ca sunt de fapt balonat si in spatele meu nu este nimeni.

Cam asa face Look. Faptul ca au achizitionat pachetul prin care detin drepturi exclusive asupra meciurilor din campionatul romanesc este o chestie pur mercantilista. Orice companie face investitii si asteapta profit. De aceasta data Look a ales sa faca si ceva cota de piata. Dar … teapa. Nu o sa ma apuc acum sa schimb providerul, desi nu sunt extrem de multumit nici de acesta, doar pentru ca nu transmit Liga 1.

Look a ales bine sezonul in care sa transmita. Ce nu au inteles ei insa, este interesul manifestat de iubitorii de fotbal pentru campionatul nostru. Pur si simplu lumea nu mai este atat de interesata. Fie generatia mea si-a pierdut interesul pentru fotbalul intern, fie fotbalul intern nu mai reprezinta ceva pentru care sa te dai peste cap. Una peste alta nu cred ca este un business foarte profitabil. Mai profitabil s-ar putea dovedi drepturile de a transmite meciurile Stelei din CL, asta daca se califica.

Pe de alta parte, nu stiu cum decid mai-marii nostri ca trebuies vindute aceste drepturi, insa nu consider ca daca 3 milioane de oameni pot avea in mod teoretic acces la transmisiunile Look, acestia o vor si face. Cu toata nesimtirea de care da dovada uneori RDS-ul, macar are abonati suficient de multi incat sa nu se supere nimeni daca detine monopolul. Pentru ca nici nu a sarit calul cu preturile. Au probleme doar in rezolvarea reclamatiilor, mai precis a timpului de interventie. Dar este reversul numarului mare de clienti.

Si acest minunat Look TV, despre care imi aduc aminte ca parca l-am vazut parca odata prin grila RDS (posibil sa ma insel), ne povesteste el printr-un comunicat oficial cum oamenii pot vedea meciurile pe Romtelecom (10 RON in plus pentru a prinde Look, fata de abonamentul de baza), Orange TV (5 Euro, dar cati abonati are Orange-ul acum oare?), iNES (recunosc, in infinita mea ignoranta, habar nu am ce este cu acest provider, dar pretul de 50 Euro cam spune totul), Focus Sat, UPC si Seenow. Cam acestia ar fi providerii care au Look TV in grila de programe, basic sau inclus peste pachetul de baza. In afara de UPC si Romtelecom, consideratii ca oricare alta varianta din cele de mai sus reprezinta si o varianta de succes?

Este exact ca si cum am avea ca varianta la CEZ o companie care instaleaza 10 metri de fir in 2 ani si o a doua care are caderi de tensiune pe linie o data la 10 ore. Teoretic, avem trei companii pe piata. Practic, avem in continuare monopol prin prisma serviciilor oferite cat si a preturilor sau a “competentelor” de care dau dovada companiile respective.

Imi aduca aminte cu drag de momentul in care Liga 1 era transmisa de mai multe televiziuni, fiecare achizitionand anumite meciuri.Pe atunci le denumeau “Optiuni”. Si cine platea cel mai bine, avea posibilitatea sa difuzeze derby-urile. Dar nu toate meciurile.

PS: Si in tot acest timp le scapa stream-urile de pe internet. Inca avem posibilitatea sa vedem meciurile din Liga 1 GRATIS, fara sa fie necesar sa schimbam providerul. Pentru cei care accepta o calitate mai mica decat la TV, aceasta este varianta unde puteti vedea toate meciurile transmise din campionatul romanesc : www.meciuri-live.info. Enjoy!!!

Acest articol a fost citit de 1372 persoane.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *