Daca duci lupul intre oi, chiar daca l-ai crescut cu morcovi, tot se repede la ele

Se pune problema libertatii de exprimare. Un om politic din Arges, cu o functie de o responsabilitate si vizibilitate extrem de mari pe plan local, se presupune a fi facut avansuri, mai mult decat obscene, unei “tinere” pe care “a agatat-o” pe Facebook. Nu voi dezvolta prea mult presupusele discutii dintre cei doi, nici nu voi intra in picanterii. Desi, cu durere recunosc, ca de acestea m-am interesat in primul rand.

Se pune problema articolului in sine, a defaimarii, a posibilitatii unui santaj si a jurnalismului sub acoperire. Am terminat Jurnalism sau m-a terminat el pe mine, inca nu ma decid. Cert este ca am ramas cu o oarecare etica in ceea ce priveste responsabilitatea scriiturii, a scriitorului si a alegerii mesajului sau a cuvintelor prin care il transmiti. Nu am niciun dubiu ca ziarul respectiv a urmarit senzationalul. Cum nu am nicio retinere, daca se dovedeste a fi adevarat, in a-l blama pina in maduva oaselor pe respectivul om.

Se pune problema unor actiuni premeditate la care foarte multi barbati pot pica in plasa. Mai ales cei cu…o imaginatie sexuala bogata. Daca duci lupul intre oi, chiar daca l-ai crescut cu morcovi, tot se repede la ele. Am o problema cu ceea ce fac ziaristii cu aceste provocari. Si legat de cum aleg sa le foloseasca. Cand vad astfel de “bombe” de presa, nu pot sa nu ma intreb de ce despre respectivul au “transpirat” acele informatii, iar despre altii nu s-au auzit decat mii si mii de zvonuri. Insa fara a vedea ceva concret. Pot doar sa ma gandesc, in mod logic, ca acele persoane despre care nu am citit inca in presa sunt extrem de influente sau potente…din punct de vedere financiar. Presupun !

Apoi am o problema cu lejeritatea cu care un barbat se angajeaza in discutii “fanteziste” cu o persoana pe care o cunoaste putin spre deloc. Pai cat sa fii de retard sa incepi sa faci confesiuni erotice unei tipe pe care nu o cunosti BINE? Si ma gandesc ca, odata ce ai reusit sa ajungi intr-o functie destul de mare, esti orice, numai retard nu. Parca nu prea se pupa una cu alta.

Si am o problema, aceeasi pe care am avut-o dintotdeauna, cu responsabilitatea sociala a unei publicatii si a oamenilor care scriu pentru respectiva publicatie. In unele situatii ai in mana (sau in pix, in cazul de fata) destinul unui om. Nu este neaparat vorba despre speta in cauza, dar se aplica foarte bine. Aici ai in fata vulnerabilitatea unui barbat si oportunitatea, daca este adevarat, sa il distrugi. Ai curajul sa faci asta? Nu vorbesc numai de curajul de a face bungee-jumping cu o coarda veche ci inclusiv de curajul moral.

Prezentat destul de amplu si pe Gandul. (Un ziar local susţine că şeful CJ Argeş, Florin Tecău, ar fi agăţat pe Facebook „o tânără”. Surpriza totală a venit după trei săptămâni)

 

Acest articol a fost citit de 2472 persoane.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Daca duci lupul intre oi, chiar daca l-ai crescut cu morcovi, tot se repede la ele

  1. Bogdan says:

    Ce mai puteti sa aveti si voi pe la Pitesti 🙂 🙂 Credeam ca doar noi in CT suntem fenomene, dar voi ne depasiti :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *