Daca tot avem Black Friday aproape lunar, poate incearca si Petrom-OMV o aroganta

Romanii descopera de fiecare data gaura din covrig. Si de fiecare data, indubitabil, considera ca pot sa o faca mai goala decat o fac americanii sau cei care or fi inventat gaura respectiva. Asa este si cu Black Friday. Atunci cand a aparut si in Romania, a facut ravagii si oamenii s-au calcat in picioare pentru a prinde un stick redus la 12 RON.

Am preluat Black Friday, am facut-o Black Weekend, apoi Black Week. Acum, asa cum era de asteptat, ne trezim si cu un Black Fiday in mijlocul verii. Disperarea de a face o vanzare cat de mica, de a lichida un stoc care nu se misca dealtfel sau de a creste vanzarile ma fac sa ma gandesc ca nu mai avem mult pina vom vedea prima firma care face Black Friday in fiecare zi. Pentru ca totul este negru. Inclusiv ideea de marketing.

Black Friday a sosit ca o campanie perfecta pentru capitalism. S-a transformat incet-incet intr-o prostituata de lux, pentru a ajunge intr-un final o curva de pe centura. Semnificatia si implicatiile ei s-au diluat intr-un asa hal incat nu stiu daca vor mai sensibiliza pe cineva astfel de aparitii. Cu cat vom vedea mai multe Black Friday la fiecare colt de bloc si apropiere de weekend, cu atat ne va atrage mai putin.

Ma astept in cel mai scurt timp posibil si brutariile sau taranii din piata sa organizeze Black Fiday. In fiecare marti,miercuri si joi. Dar ei macar vor avea o scuza, nestiind ca Friday este ziua dinaintea lui sambata. De fapt, ei vor avea toate scuzele din lumea. Dar niciodata nu voi putea sa gasesc o scuza plauzibila unei companii care organizeaza o astfel de campanie in mijlocul verii. Si niciodata nu voi incerca macar sa caut un alibi pentru o firma care are un departament de marketing si un buget de advertising suficient de mare incat sa faca un spot TV cu acoperire nationala.

Fratilor, ii rog pe aceasta cale pe cei de la Nutline sa organizeze, pentru zecile de milioane de mancatori de semnite, un mareeee BLACK FRIDAY. In care sa lasati oamenii sa faca stocuri pe saturate. Si poate se vor lua dupa voi si Petrom-ul sau OMV-ul si ne vor lasa, macar de Black Friday, sa bagam carburant la preturi decente. Macar asa, ca o aroganta. Macar sa ne aducem aminte de vremurile cand monopolul de stat era monopol de stat. Si nu consortiu privat.

Acest articol a fost citit de 1573 persoane.

Tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *