De la CufurelStop la NoMoreKaka sau cum romanul nu mai ia medicamente dupa ureche, ci dupa RECLAMA.

Sunt fan ProTV. Am declarat-o si imi voi mentine simpatia pentru acest post pana cand vad ca incep sa o dea in prime, antene sau canale. Asta desi sunt contra emisiunilor facute de Maruta, dar aici este o alta discutie. Si pentru ca sunt fan al acestui post, unde altundeva puteam vedea stirea despre interzicerea reclamelor la medicamente decat la ProTV.

A aparut stirea conform careia reclamele la medicamente vor fi interzise pe posturile de radio si televiziune si am fost placut surprins. Asta si pentru ca nu eram la curent cu stirea de la primele ore ale diminetii. Mi-a placut pentru ca nu am suportat niciodata reclamele la supozitoare, tampoane sau remedii impotriva diareei. Pur si simplu le gaseam extraordinar de enervante si usor tabu. Adica stiu ca toata lumea s-a cufurit cel putin o data in viata dar parca nu imi face nicio placere sa vad reclama in care fie doar sa se aduca in discutie asta.

Dar, trecand la stire, m-a enervat atitudinea ProTV care a ales sa dea o stire in care a dat in stanga si-n dreapta, de toti peretii, cu „incompetentii” de legiuitori ai tarii. Cum ca au votat legea in prima, cum ca au facut-o din greseala,etc,etc,etc. Si nu s-au dat inapoi la a avea o atitudine ironica sau acuzatoare. Si asta doar pentru ca, prin aceasta masura, taie o bucata sanatoasa din veniturile din publicitate generate de producatorii de medicamente. Nu va ganditi ca au sarit la gatul parlamentarilor din spirit civic. Pentru ca atunci cand a fost vorba de cainii ciobanilor PROTV, la fel si alte posturi, a ales sa dea o stire normala, fara a fi chiar si macar usor partinitori sau subiectivi. Dar aici, prin legea cu reclama la medicamente, pai deja ataci sursa lor de venit.

Si sa zicem ca inteleg reactia. Probabil si eu as fi ipocrit daca ar fi vorba sa ma arda la buzunar. Dar statul ma tot arde la buzunar si nu prea vedeti postari atat de multe despre asta. Ce nu inteleg, este cum poti justifica tu ditamai postul prezenta acestor reclama la medicamente, spunand ca romanul are dreptul la informare? E de tot ca..tul justificarea, sa-mi fie scuzata formularea. Pai cum vine asta? Adica ma informezi dar selectiv? Tu, cel care ai scris stirea sau ai gandit aceasta…scuza, stii cate medicamente impotriva cufurelii exista? Daca vrei informare, pai atunci ar trebui sa le prezinti pe toate. Altfel ESTE PUBLICITATE.

In plus, pentru informare exista medicul specialist, medicul de familie sau farmacistul. Asta daca nu au si ei targete sau interese sa iti recomande CufurelStop in loc de NoMoreKaka. Intelegi, draga televiziune ofuscata de aceasta lege (care,intre noi fie vorba, va fi dreasa repede prin rectificare), de ce nu are ursul coada si de ce romanul moare dintr-o banala raceala? Pentru ca ia medicamente dupa ureche. Sau dupa RECLAMA!!!

Acest articol a fost citit de 1182 persoane.

Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *