Dragi politicieni, aveti mainile patate de cacat si sange. Si totusi va lingeti de miere pe degete!

Sunt multe aspecte care ma socheaza in Romania. Sunt destule aspecte care, uneori, ma socheaza, chiar si in comportamentul meu. Motiv pentru care nu condamn, doar constat.

Nu pot sa nu remarc cum in Romania anului 2014 este posibil ca un copil sa moara intr-o hazna. Dupa ce in Romania anului 2013 un copil a murit sfartecat de cainii fara stapan. In toata aceasta situatie de cacat, avem haite intregi care se bat pe cate un votant ratacit. Si il sfasie.

Nu mai este nimic de furat. Si totusi avem interes politic din ce in ce mai mare. Nu mai este nimic care sa ma surprinda. Si totusi mereu se gaseste cate ceva. Dragi politicieni, aveti mainile patate de cacat si sange. Si totusi va lingeti de miere pe degete!

Multi se vor revolta de limbaj si de o astfel de imagine. Revoltati-va de realitate, nu de cuvinte. Revoltati-va la gandul ca putea fi copilul vostru. Revoltati-va la gandul ca, o data la patru ani vi se arata cum este sa ai drepturi. Revoltati-va la gandul ca sunt modificate Constitutii dupa bunul plac si umilele interese. Revoltati-va la gandul ca gazele se ieftinesc doar in ani electorali. Faptul ca nu se scumpesc, priviti-o ca pe un favor.

De fapt,de ce sa ne mai revoltam cand dorinta este sa ne resemnam ? Cand  „merge si-asa” este brevetat de romani. Cand noi ne facem ca muncim si ei se fac ca ne platesc. Cand fiecare fura daca are ocazia si totusi ne plangem ca suntem furati. Cand iesim in strada pentru un post de televiziune, dar nu ne unim cand vine vorba de aspecte fundamentale.

Si totusi, chiar in aceasta tara, sunt multi cei interesati sa ne conduca. Pentru ei nu mai exista miros sau culoare, frica sau constiinta.Pentru ei exista doar cacat,sange si bani. Si peste tot acest tablou macabru, ei presara dragostea lor de tara si nazuinta pe care o nutresc pentru un trai macar decent. Pentru ca daca as spune “mai bun”, nu stiu daca s-ar apropia de un trai decent.

Dragi politicieni, aveti pe constiinta fiecare copil mort din cauze care nu ar fi trebuit sa existe. Aveti pe constiinta copii morti in veceuri rurale sau  infanti sfasiati de caini, soferi morti pe drumuri impracticabile, oameni morti de foame sau frig ori disperati care si-au pus capat zilelor pentru ca nu au mai gasit solutii in a castiga o paine pentru familie. Aveti constiinta? Ganditi-va la asta atunci cand bagati mana in borcanul cu miere si va lingeti pe degete, pina la umar.  In ceea ce ma priveste asta voi avea in gand atunci cand voi merge la vot: cum va uitati la noi indiferenti, cu o mana plina de cacat si cealalta plina de sange. Si totusi cu gust de miere pe limba.

Acest articol a fost citit de 1469 persoane.

Tagged . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *