Germania repatriaza aurul din strainatate, Rusia repatriaza trupele din Siria, in Europa incep atentate…

Atentatele din Europa se intetesc, Rusia isi retrage trupele din Siria iar Germania isi repatriaza aurul. In ceea ce priveste atentatele nu pot spune ca este ceva la ce nu s-ar fi asteptat orice european cu capul pe umeri. Si nu pot spune ca nu ma ingrijoreaza. Dupa Turcia a venit randul unui atac la Bruxelles. Un atac orchestrat, nu o bomba izolata. Aparent sunt trei bombe: doua in aeroport si una la metrou.

Pe fondul acestor atentate, ma ingrijoreaza cu atat mai mult faptul ca Germania vrea sa isi aduca rezerva de aur inapoi. Germania are mai mult de jumatate din rezerva de aur in Anglia si SUA. Analistii spun ca este posibil ca Germania sa isi ia masuri de prevedere pentru cazul in care va pica Euro. Unii, ceva mai fatalisti, spun ca se pregateste de razboi si ca nu ar vrea sa ii prinda vreo conflagratie cu pantalonii in vine sau cu aurul prin vecini. Mai ales la Londra, fiind cunoscuta intentia Marii Britanii de a parasii Uniunea Europeana. Personal ma gandesc la cum au bombardat nemtii Londra in `40 si la cum astfel de lucruri nu se uita nici in sute de ani. In caz de razboi, desi nu cred ca ne putem rezuma doar la acest context, Marea Britanie s-ar putea sa plateasca niste polite mai vechi.

Mult mai surprinzator insa, decat o tara care isi aduce rezervele pe teritoriul ei, este decizia Rusiei de a retrage trupe din Siria. Putin sustine ca obiectivele au fost atinse, alti specialisti spun ca decizia vine pe fondul discutiilor recente de pace de la Geneva. Altii spun ca Rusia nu rezista pe doua fronturi si ca ce am vazut prin Siria este cam toata armata Rusiei. Asa ca rusii isi repatriaza si ei armata, daca aur nu au peste hotare.

Miscari mari intr-un interval scurt. Nu mi-a placut niciodata sa aduc in discutie un eventual razboi desi am scris de multe ori pe aceasta tema. Mai avem de asteptat sa vedem daca iese Trump presedinte si cred ca putem sa „dormim linistiti”. Oricum, pana la rezultatul alegerilor din SUA vom mai vedea miscari ale statelor europene si nu numai. Ma astept. Faptul ca Basescu s-a plimbat prin Moldova iar Obama prin Cuba nu prea impresioneaza. Desi pot fi si ele momente de referinta.

Germania repatriaza aurul din strainatate, Rusia repatriaza trupele din Siria, in Europa incep atentate… Nu va panicati, nu incepe WWIII. Doar se pregatesc toti in eventualitatea in care….

Acest articol a fost citit de 1829 persoane.

Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *