Granitele nu mai conteaza daca dincolo de ele ai oamenii tai

Rusia a folosit drept pretext pentru anexarea Crimeei faptul ca acolo sunt rusi si doresc alipirea la patria mama.Pe acelasi considerent merge mai departe si continua cu anexarile, pina cand Ucraina nu va mai exista.

Asistam la un precedent periculos. Un stat poate avea ligitimitate sa incalce granitele altui stat in conditiile in care pe teritoriul celui din urma se afla cetateni ai primului.

Adica Romania poate anexa o parte din Moldova, Ungaria o parte din Romania, Marocul o parte din Franta (in cazul lor pe toata in 20-30 de ani), Turcia o parte din Germania,s.a.m.d. Legitimitatea inca nu exista pentru ca UE si Nato protesteaza. Ma rog…o fac mai mult la modul “Daca iei Ucraina pe cuvant daca nu ma supar pe tine!”. Pai ori te superi, iti iei jucariile si pleci, ori ii dai cu jucariile in cap. Deci legitimitate inca nu. Rusii mai au un ingredient pentru reteta de anexare: revolta interna. Adica nu intram peste ei decat dupa ce incep sa se certe intre ei. Pentru ca doar atunci se poate aplica principiul “dusmanul dusmanului meu este prietenul meu”.

In Moldova nu cred ca le trebuie prea mult sa o puna de-o rebeliune prin Chisinau. Si hop fratii rusi sa calmeze spiritele si sa restabileasca ordinea. Ordinea de acum jumatate de secol. Dupa ce Ucraina nu va mai fi si lucrurile par sa se fi calmat, UE acceptand situatia iar Rusia linistita pentru o perioada, abia atunci avem legitimitatea si precedentul.

Tarile nu se mai cuceresc cu armata, prin razboaie de cativa ani si cu pierderi masive, pentru ca un razboi este ca un viol: o poate avea pentru moment, dar nu va fi niciodata a lui. Pe cand daca o faci in zeci, sute de ani se numeste casnicie. Una dictata de tactu`, dar totusi casnicie. Cumperi terenuri, iti muti populatia acolo, obtii ceva drepturi pentru ei, ca de, sunt minoritati, si uite cum ti-ai tras mireasa majora, crescuta de altul.

Acest articol a fost citit de 1519 persoane.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *