Jurnalistul vidanjor sau cum sa iti spoiesti globul ocular cu c…t!

Uneori ma uit la stiri. Ma refer la buletinele informative din timpul zilei. Pentru ca, in rest, citesc presa pe internet. E mult mai simplu sa culeg informatia din mai multe surse intr-un interval relativ scurt. Ieri am prins stirea performantele de la Bac ale fetei din Vaslui. Dupa care am inchis televizorul.rezultate_bacalaureat5_01_0c401715cd_da0d4a99e7

M-a siderat intelegerea acelor ziaristi despre ce inseamna presa, despre ce inseamna dreptul la intimitate, despre ce inseamna sa haituiesti niste oameni. Despre cum este aproape imposibil sa te recuperezi dupa o trauma, in aceasta tara. Cu astfel de ziaristi, sintagma „tinara din Vaslui violata de sapte insi” o va urmari toata viata. 

Din lipsa de stiri, din lipsa de umanitate, din lipsa de pregatire, din lipsa de intelegere a moralitatii. Din lipsa. Si am crezut ca doar cei de la B1 sunt retardati profesional, dar am ramas neplacut impresionat sa vad ca Mediafax a dat fix aceeasi stire. Nu ma intereseaza care a fost primul babuin care a avut ideea geniala de a scoate un rahat de stire dintr-un rahat de intamplare. Nu ma intereseaza ca trebuie sa castige si ziaristii un ban. Ma intereseaza doar sa pastram moralitatea la un nivel cat mai mic. Si cei de pe vidanja golesc hazna-ua de dejectii si este chiar o munca de cacat. Dar nu se apuca sa imprastie cu el in stanga si in dreapta.

M-a impresionat reactia spontana a utilizatorilor de pe Facebook. Au blamat, au injurat, au taxat. Vorbeam acum cateva articole despre cum facem revolutii pe Facebook. Libertatea si Cancan sunt doua dintre toaletele publice la care ma asteptam. Dar cand vezi Realitatea, PROTV,Evenimentul Zilei, Romania TV,Antena, Jurnalul care preiau aceeasi stire si o publica, te intrebi daca nu cumva presa este facuta de…… DEGEABA. Vedeti aici cautarea de pe Google si cati au publicat aceasta porcarie.

Va intreb pe voi, oameni normali, considerati utila o astfel de stire? Castigati ceva de pe urma ei? Invatati ceva? Va ajuta in vreun fel informatia obtinuta? Va uitati cu admiratie? Va uitati cu sictir? Dupa ce am asistat la aceasta scena, va spun ca s-ar putea sa il consider „normal” pe Maruta.

Acest articol a fost citit de 1276 persoane.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *