Ma duc sa votez!

Ma duc la vot pentru ca asa am fost educat, nu neaparat pentru ca sunt adeptul vreunui candidat. Nu cred in niciunul, cum nici in schimbarea tarii nu cred, doar prin prisma unei prezente ridicate la vot. Pur si simplu ma duc, votez, cu cine cred eu ca este mai potrivit pentru tara, nu pentru mine. Si apoi tac!

Tac pentru ca sunt dezarmat in fata tuturor acelora ce sustin sus si tare ca ar fi capabili sa mearga la razboi pentru tara asta dar nu sunt in stare sa iasa la vot. Nu ii condamn pe cei care nu ies la vot. Nu foarte tare, pentru ca argumente le gasesc suficient de multe incat sa le gasesc si justificare. Nu ii condamn dar sunt ofensat de atitudinea lor. Pentru ca mie imi pasa si de ei, iar lor nu le pasa de nimeni. Exact atitudinea acelor politicieni pe care nimeni nu ar merita sa ii voteze.

Daca ai fi lihnit de foame si ai gasi zece felii de paine, pe jos, una mai murdara decat cealalta, crezi ca nu ai alege macar una? Aminteste-ti ca iti este foame. Asa cum ne este tuturor. Ne este foame de civilizatie, de respect, de institutii competente, de o tara ca afara. Ma duc la vot. Asta e clar. Si daca in mintea mea, in drumul spre sectia de votare, inca se mai da o lupta intre alegatori, atunci scopul lor a fost atins. M-au facut sa ies. Dar daca totusi votul nostru ar face cu adevarat o diferenta, oare am mai fi lasati sa votam?

 

Acest articol a fost citit de 1438 persoane.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *