Ne paste o noua criza? La cat au pierdut bursele in ultimele zile, ce mai inseamna cateva sute de miliarde de euro?

Vad ca toate bursele au inregistrat pierderi in ultimele zile. Vorbim de incredibila suma de 5000 de miliarde, pierderi totale. Partea ciudata este, ca intr-un business asa cum este bursa, banii nu prea se pierd. Cineva ii pierde si altcineva ii castiga. Cam asa ar trebui sa functioneze. Banii nu dispar in neant, chiar daca sunt „fabricati” din nimic.

0B3C061100000578-3142425-image-a-1_1435517291798

Au trecut sapte ani de la inceputul crizei din 2008 iar economia mondiala se afla pe un trend ascendent. Cel putin asa parea tinand cont ca majoritatea statelor europene au raportat cresteri, fie ele si timide. Mi-aduc aminte ca Romania chiar a raportat o „crestere negativa”. Un paradox, cel utin din punct de vedere lingvistic.

Aminteam intr-o postare precedenta ca vom incepe sa fim bombardati cu stiri apocaliptice pentru luna septembrie a anului curent. Si iata ca au inceput. Stirea o citisem in zilele precedente pe siturile internationale de stiri. Astazi am prins stirea pe PRO TV. Ma gandeam ca o stire de o asemenea importanta va fi prezentata la inceputul buletinului de stiri. Dar postul a ales sa o difuzeze pe la sfarsit, semn ca importanta acesteia nu este foarte mare. Inca.

In urma cu cateva luni se vorbea de iesirea Greciei din zona Euro, de faliment, de Grexit, de Apocalipsa UE. Nu spun ca totul este roz in lume, insa nu este nici chiar atat de negru pe cat se pare. Daca discutam de o pierdere generala pe burse de 5000 de miliarde, ce mai inseamna o datorie de cateva sute de miliarde a unui stat? Vorbim de sume pe care nu stiu cati dintre noi pot sa le scrie doar in cifre.

Una peste alta, daca au inceput asa devreme stirile despre o posibila noua criza, pregatiti-va creierasul pentru bombardamente serioase in urmatoarele 30 de zile.

Acest articol a fost citit de 1516 persoane.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *