PNL, din partidul cu cea mai mare credibilitate in trecut, in curva politica de acum

Nu o sa ma feresc de cuvinte mari, cu atat mai mult atunci cand este cazul sa le arunci.

PNL a ajuns ca o femeie usoara, plimbata intre mahari si care nu ezite sa se dezbrace cand are ocazia. Dupa ce am avut PD-PNL si s-a nascut prin cezariana un PDL cu probleme mari la nastere, am avut un PSD-PNL, o alianta impotriva legilor politicii, intre stanga si dreapta. Acum ii avem din nou pe Crin si pe Basescu in prim-plan, vizibil interesati de o potentiala noua alianta, doar-doar or tine PSD-ul la distanta de Cotroceni.

Ce credibilitate mai are PNL si, implicit, Antonescu dupa acest dute-vino politic? Ce credibilitatea mai poate avea omul politic, in general, dupa ce se muta in functie de interese?

Dupa ce s-au criticat si si-au aruncat acuze, Basescu si Crin se pot gasi in postura de a se curta. Trebuie sa fii mai ceva ca avocatul diavolului sa poti sa schimbi registrul de cateva ori pe an. Iar electoratul trebuie sa fie cel putin copil, ca sa folosesc un eufemism, sa mai voteze aliante facute pe genunchi. Despre PDL toata lumea avea pina de curand numai cuvinte de lauda, poate si pentru faptul ca nu au prins puterea. Si toata lumea vedea, pentru ca nu cred ca mai vede, partidul Bratienilor, cu radacini vechi in istorie. Vederile liberale ale acestora s-au diluat insa, au devenit cand de stanga, cand de dreapta, in functie de interese. Nu este normal sa faci orice pentru a pune mana pe putere, cu atat mai mult sa te faci frate cu dracu` pina treci puntea.

Din ultima confruntare la care l-am vazut pe Crin Antonescu imi aduc aminte doar cand Basescu i-a spus ca il menajeaza, din punct de vedere strategic, si ca isi indreapta atentia catre Geoana. Si imi mai aduc aminte din alianta cu PSD cum s-a destramat pentru ca un partid precum PSD nu ar fi putut merge la presidentiale cu un reprezentant al PNL.

Aceste indecizii politice il costa pe Antonescu votul. Asa cum arata un sondaj facut cu cateva zile in urma, el nu se mai afla printre optiunile romanilor. Chiar si Udrea este mai bine pozitionata in sondaje decat Antonescu. Dar cum spunea Churchill : ”Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile!”

Acest articol a fost citit de 1766 persoane.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *