Previziune incredibila pentru economia Romaniei

Citesc, abia acum, la sfarsitul lui martie, un articol datat 16 februarie. Articolul vorbeste despre statele din Europa pentru care se preconizeaza cea mai mare crestere economica in 2016. Si articolul in sine face referire la o prognoza oferita de Comisia Europeana la inceputul anului. Surpriza mare este, nu decalajul dintre momentele prezentate, ci faptul ca Romania ocupa pozitia a doua din acest top. Este de bine. Teoretic.

Ma uitam contrariat la ce asteptari exista pentru Europa si nu imi venea sa cred ca dupa Irlanda, cu o crestere previzionata de 4.5%, se afla Romania cu 4.2%. Am zis ca nu vad bine. Am zis ca situl respectiv este vreun blog de caterinca. Dar este pe bune. Articolul poate fi gasit aici.

sursa foto: weforum.org – Romania are o crestere economica estimata pentru 2016 de 4.2% – Este in primele doua!

Dupa ce am citit articolul, am vazut graficul de mai sus si mi-am adus aminte si stirea in care se spunea ca in Romania sunt cei mai fericiti copii, pentru o clipa am dat drumul la TV, dupa care m-am uitat pe geam si in cont. La ce tot citesc despre Romania ma asteptam ca economia sa duduie, sa ne roage angajatorii cu joburi, sa inchidem si noi vreo puscarie pe motiv ca nu mai avem „musterii”.

Sunt mai conspirationist din fire si imi place si marketingul. Iar imaginea asta fortata pe care tot incearca cineva sa o zugraveasca despre Romania imi miroase a….promovare. Sau om fi intrat si noi in cercuri mai…inalte? Dar mai vad pe diverse bloguri din afara prezentari ale tarii nostre care sunt, culmea, de bine. Bine rau. Adica, nu cred ca am vazut vreun roman mai followed pe Facebook sau Twitter care sa promoveze Romania.

Una peste alta, este clar ca prefer sa se vorbeasca despre tara noastra in acest mod, decat sa ne arate cersetorii din Europa. Cert este ca sosirea lui Iohannis la Cotroceni coincide cu o noua imagine a tarii, desi nu cred ca are vreo treaba cu aceste demersuri. Din cate vad nu prea pare sa aiba vreo treaba cu nimic. Adica o mai arde pe cate o conferinta, mai baga o postare, se mai plimba…. si cam atat. Am vrut rege? Avem rege.

PS: Retineti un aspect: daca totusi vom avea aceasta crestere economica si chiar vom fi in primele trei locuri din Europa….oare nu e cazul sa mai bagam cativa la puscarie ?:)) Dar cum se face ca nicio masura pozitiva nu se resimte in randul oamenilor? A scazut pretul carburantului, nu am resimtit vreun soc asa cum simteam cand pretul crestea. Atunci scumpiri in lant, acum ieftiniri in lant. Lipsa. Cam asa si cu economic growth.

 

Acest articol a fost citit de 2109 persoane.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *