Rezultate alegeri Europarlamentare 2014:PSD+PC+UNPR – 40%, urmatorul partid de trei ori mai putin

Doua cuvinte de ordine imi marcheaza dimineata: PSD si Crin. Odata PSD care a castigat detasat prin reprezentantii sai alegerile (peste 40%, fata de urmatorul partid – PNL aproape 15%) si apoi Crin Antonescu prin maxima inceputului de saptamana :”Nu vom lasa Romania pe mana baronilor rosii!”

Inainte de toate PSD-ul nu a avut singur aceste rezultate, oricat de tare ar incerca sa prezinte toate televiziunile procentul de 41,01% si asociindu-l cu partidul social. In realitate vorbim de o alianta cu PC si UNPR. Si aceasta alianta ar trebui scoasa obsesiv in fata deoarece niciun partid nu a reusit sa obtina majoritate singur. Ca a fost PD+PNL, ca a fost PSD+PC, ca fost PSD+PNL, indiferent de culoare,doctrina sau uneori chiar idei diametral opuse partidele s-au unit in functie de interese. Deci prezentarea PSD-ului cu 41.01% este eronata.

Dupa ce am trecut peste acest aspect, minor dealtfel, m-a frapat un viitor candidat la presedintie: domnul Crin Antonescu. Printre multe altele, el spune si ca nu va lasa Romania „baronilor rosii”. Sincer, mi se pare usor tampita declaratia in conditiile in care partidul tau PNL a inregistrat doar 14.92% desi a fost a doua optiune de vot a oamenilor. Este suprinzator procentul mic obtinut de PNL, la fel cum este de surpinzator faptul ca PDL nu este a doua optiune a romanilor. Este cunoscut faptul ca majoritatea alegatorilor nu stiu mai nimic despre participanti si ca voteaza cu partidul, nu cu omul. Adica el voteaza omul, chiar daca nu stie cine este sau ce a facut, dar il voteaza pentru ca este al PSD-ului,PDL-ului,PNL-ului.

Daca ipoteza este corecta si omul voteaza partidul, atunci ar trebui sa ne asteptam la aceleasi rezultate si in viitorul apropiat. Cu PSD+PC+UNPR cu 40 % din electorat si PNL+PDL cu aproape 30%. Restul de 10% cred ca poate sa il modifice si candidatul pe care il pregatesc. Dar totusi diferenta intre cele doua ramane destul de mare.

Mai jos un sondaj efectuat cu doua zile inainte de alegeri. Ma surprinde exactitatea acestuia. Initial am crezut ca sunt rezultatele alegerilor, nu un test-vot.

sondaj_csci_74296800

Acest articol a fost citit de 1565 persoane.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *