Tentatia lui Basescu de a fi premier doar Udrea i-o poate indeplini

De fiecare data urmaresc cu atentie discursul lui Basescu. Pe langa faptul ca este extrem de calculat este si extrem de criptic si manipulator. Nu inseamna neaparat ca sunt de acord cu ce spune ci doar cu modul in care o face si momentul in care alege sa o faca.

Sa luam spre exemplu ultimele doua declaratii. Prima conform careia este tentanta functia de premier insa doar Elena Udrea l-ar putea numi. Si a doua, derivata din prima: Pentru ca nimeni nu ar vrea sa numeasca un premier care stie atat de multe, evident, cu exceptia Elenei Udrea.

Eu mi-am manifestat intr-o postare anterioara  admiratia fata de a avea o femeie la Cotroceni ceea ce ma face usor subiectiv. Dar chiar si asa nu pot sa nu remarc cum Basescu face un transfer de electorat catre Udrea, spunand ca doar Udrea l-ar numi premier. Practic incepe sa transmita oamenilor ca daca il mai vor prin preajma trebuie sa o voteze pe Udrea. Momente de acest gen vor mai exista si in campania Elenei Udrea, atunci cand va candida. Pentru ca va candida. Ceea ce imi place la Basescu este ca nu a facut-o in mod fortat, sau cel putin nu lasa aceasta impresie.

Al doilea mesaj este legat de primul si explica oamenilor de ce este bine sa il vrea prin preajma: pentru ca stie foarte multe.  Desi, asa cum am vazut in urma cu cateva zile, nu mai este primul in preferintele electoratului, Basescu pozeaza in continuare in numarul unu, in cel pe care oamenii l-ar vrea ca Presedinte. Inca o idee pe care a strecurat-o in mod diplomat si pe care oamenii o vor intelege exact asa cum a vrut. Fie ca vor intelege ca va continua epurarea prin justitie, fie ca se vor gandi ca este cel mai informat om din stat si implicit cel care poate redresa barca, Basescu vrea sa transmita ca fara el nu se poate.

Cele doua idei pica perfect tinand cont de zvonurile aparute, cum ca Basescu o sa fie prim-ministru. Si pe langa diplomatia inserarii informatiilor respective in context avem si alegerea momentului.

Un discurs perfect!

Acest articol a fost citit de 1550 persoane.

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *