Trei lucruri care ma enerveaza la Crin Antonescu, Omul-Paradox

In principiu s-ar putea sa fie vorba de unul singur dar cu siguranta celelalte deriva din acesta. In primul rand ma enerveaza faptul ca pozeaza in intelectual. Nu ma enerveaza ca este, ci ca trebuie sa o si arate. Mai ales prin discurs. Nu il vad folosind apelativul “fa” si nici formulari gen “tiganca imputita”. Cu atat mai mult nu il vad sa loveasca un copil.

In al doilea rand ma enerveaza ca este Omul-Paradox. Una spune,alta face. A spus ca isi va da demisia daca Basescu va iesi presedinte si nu a facut-o. Dar asta a fost cu mult timp in urma. Insa a comis-o din nou. Recent. Si culmea, a comis-o tocmai prin faptul ca si-a dat demisia din fruntea PNL. Cum asa? Pai simplu. Daca ieri spunea ca nu va lasa Romania pe mana baronilor rosii, acum renunta la sefia PNL. Pai cum vine mai nene asta? Intai spui ca lupti dupa care capitulezi? Domnule Antonescu, exista un moment al demisiei si altele cand trebuie sa lupti.

Nu vreau sa fiu inteles gresit. Imi place PNL-ul prin prisma trecutului. Punct. Ce a devenit in prezent este departe de un partid solid si integru. Iar faptul ca si-a dat demisia acum, dupa ce a ocupat locul doi la Europarlamentare, la o distanta considerabila de PSD, poate fi considerat un gest de onoare. Dar nu este. Este pur si simplu gestul unui capitan de vas care sare primul de pe o nava care se scufunda. E o vorba mai veche care spune ca de pe un vapor care se scufunda primii fug soarecii. Ca este sau nu asa, timpul o va demonstra.

Si cel de-al treilea lucru care ma enerveaza la omul-paradox se va intampla in viitorul apropiat. Dupa ce a parasit barca PNL, va veni momentul cand isi va anunta, oficial, candidatura la Presedintie. Si atunci sa te tii la demagogii. Va miza in mod cert pe antipatia oamenilor pentru PSD si va scoate de la naftalina acelasi discurs prafuit prin care va atrage atentia ca nu vrea sa lase tara pe mana baronilor rosii, a ciumei rosii sau a cum ii va mai numi atunci. Totul e sa fie rosii. Si ca cineva trebuie sa ii opreasca. Don-Quijote. Sunt curios cand va alege momentul in care sa incerce sa trezeasca in oameni antipesedismul latent.

In incheiere ma intreb in mod logic daca Omul-Paradox va mai avea totusi curaj sa candideze si daca antipatia oamenilor pentru PSD este chiar atat de mare. Diferenta de la Europarlamentare arata altceva, indiferent de cat striga clasa politica “Hotii!”la adresa castigatorilor, aproape jumatate din voturi au fost pentru reprezentanti ai PSD-ului. Imi aduc aminte de Oprescu cand nu mai vroia sa candideze motivand ca s-a saturat sa fie perdantul de serviciu. Si lui Geoana i-a cam pierit cheful. Doar Crin nu se mai satura.

Acest articol a fost citit de 1666 persoane.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *