Vocea Rusiei:Armata Romana nu ar rezista 30 de minute in fata Rusiei

In afara arogantei Rusiei, afirmatia are si o doza de golanie in ea. Pe deasupra, desi sunt de acord cu faptul ca nu avem o armata pe masura Rusiei, totodata sunt sigur de faptul ca nici Rusia nu ar rezista cu mult mai mult in fata NATO.Una peste alta nu cred ca ar trebui luata prea in serios afirmatia, mai ales tinand cont ca vine din partea unui tabloid si nu din partea unui oficial rus. Cu alte cuvinte, nu stiu cat de in serios ar lua cineva o analiza facuta, de exemplu, de Libertatea.

Insa indiferent de credibilitatea si gravitatea analizei respective, nu pot sa nu remarc cum sunt aruncate informatii doar pentru a provoca disensiuni. Pe fondul situatiei actuale, orice informatie nu face decat sa alimenteze conflictul. Chiar daca Romania nu participa decat la nivel declarativ la revolutia din Ucraina, desfasurarea de pe teritoriul nostru ne face sa simtim altceva.

Dar nu numai rusii arunca pastile. O fac si romanii. Luati exemplu felul in care tinerii se uita la stiri si afla ca s-ar putea sa fie numarati si catalogati drept apti de lupta.

Parerea mea este ca s-a incearcat opinia publica si reactia oamenilor la o eventuala participare. Aruncam niste pastile, plantam ideea si asteptam sa vedem ce iese. Daca tinerii se arata interesati de inrolare, toate bune, avem armata. Daca vedem ca publicul este potrivnic putem oricand sa spunem ca nimic nu este adevarat. Si, sincer sa fiu, nu vad niciun tanar gata sa lase totul si sa mearga la oaste. Nu pentru lipsa de patriotism ci pentru ca noi nu avem o cultura a carierei militare asa cum are , spre exemplu, SUA. Acolo un tanar care nu stie ce sa faca cu viitorul lui, din lipsa de optiuni sau pura ignoranta, alege sa se inroleze.

Una peste alta, nu vad nicio desfasurare de forte care sa ma convinga ca Romania ar participa cu convingere la un eventual razboi, ba mai mult, ca Romania are cu ce. Un zbor al lui Ponta cu F16 nu inseamna ca ai armata. Mai ales cand vezi cateva zile mai tarziu ca nici motor la barci nu avem s i c a trebuie sa il impinga pompierii prin apa de un cot.

Acest articol a fost citit de 1813 persoane.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *