Watch your head!

Pentru a stabili din capul locului trebuie sa se stie ca sunt un devorator de filme,de orice fel. Fiecarui film ii acord zece minute sa ma captiveze. Daca nu a reusit in primele zece minute, probabilitatea sa imi placa este mica. Motiv pentru care ma uit la altul, daca se poate.

Si dintre toate filmele, sunt pentru productiile hollywoodiene sau pentru cele autohtone. Nu ma dau in vant dupa fracezi,suedezi,rusi sau indieni. Pur si simplu creierul meu refuza sa asocieze un film cu o alta limba decat engleza-americana. Pentru a fi clar, nu ma intereseaza din ce tara provine productia, ci doar ce limba se vorbeste.

Acestea fiind spuse trecem la doua faze complet idioate din filmele “americane” si ambele au in rolul principal Politia. Prima care imi produce o senzatie extrem de anormala este atunci cand tocmai ce au arestat un suspect si il conduc pe locul din spate al masinii de politie. Felul in care protejeaza ei infractorul, cum ii pun mana parinteste pe cap pentru a nu se lovi de pragul masinii si cum rostesc acel “Watch your head!”, pentru mine este prea mult. Adica…ala tocmai ce a omorat un om si pe tine te mai preocupa daca se loveste la cap? Au oare target sa ii duca la sectie cat mai multumiti posibil? Sau a uitat infractorul, dintr-o data, sa mai intre in masina? WTF?

Si a doua faza pe care o regasim in fiecare film de la Hollywood se petrece cu putin timp inainte de cea prezentata anterior. Atunci cand ofiterul alearga infractorul circa un sfert din film si , dupa ce il prinde, ii citeste drepturile. Si incepe cu “Ai dreptul sa nu spui nimic!”. Imi imaginez varianta romeasca a acestei urmariri si cum i s-ar citi drepturile. La noi ar incepe politistul cu “De ce mortii ma-tii ai fugit ma? Huh?” Si jap-jap. Si cred in mod sincer ca varianta romaneasca ar fi mai eficienta. Mai are importanta ca ii citeste niste drepturi, care traduse altfel ar suna la modul “Prietene, in acest moment, dupa cat te-am alergat…s-au cam dus dracu drepturile tale. Si daca nu ma filmau astia iti dadeam si cateva capace!”. Deci, care mai este rostul acelui “ai dreptul la….nimic”?

Mai in gluma, mai in serios, aici este diferenta mare intre felul in care sunt educati americanii si felul in care suntem educati noi. Practic, in majoritatea filmelor americane, politistii nu comit abuzuri si sunt al dracu de atletici. Si daca se gaseste unul care sa incerce ceva necurat, imediat il toarna partenerul. Dar nu inainte sa incerce sa il aduca pe calea dreapta. Singurul defect, poate chiar stereotip, este ca sunt mari amatori de gogosi.

Cultura populara este eficienta…insa din pacate doar in SUA.

Acest articol a fost citit de 1697 persoane.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *